top of page
IMG_8736.jpg

Joanne van Beek

Ik schrijf verhalen, gedichten en maak illustraties

 

Ik ben geboren in 1993, volgde de lerarenopleiding geschiedenis aan de Hogeschool van Amsterdam en woon sinds kort weer in Winterswijk, waar ik regelmatig in het buitengebied te vinden ben met mijn hond, Stevie (Nicks, niet Wonder). 

  • LinkedIn
  • Instagram

Publicaties, nominaties en prijzen

Mijn teksten verschenen o.a. bij Hard//hoofdHysterXde Optimist en Storytel/Linda.meiden. Mijn verhaal ‘Smeltwater’ won Het Rode Oor 2020, georganiseerd door deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde. Het verhaal verscheen ook in audiovorm bij de VPRO en werd opgenomen in de adventkalender van deBuren. Mijn gedichten ‘Stoel’ en ‘Ongevraagd advies’ werden gepubliceerd in de bloemlezingen ‘Een geluk als nieuwe wijn geschonken’ en ‘Niets eeuwig dan het ogenblik’, gepubliceerd door het PoezieCentrum. 

Virusverhalen

Bij aanvang van de Coronapandemie in 2020, richtten Roddia Rumahloine, Nicole Kaandorp, Nora van Arkel en ik het platform virusverhalen.nl op. Samen publiceerden we meer dan vijftig verhalen, gedichten en zelfs liederen van getalenteerde makers. Dit trok de aandacht van media als NRC, De Standaard, VPRO Koos, De Revisor en De Standaard. Ik verzorgde ook de illustraties voor de website. 

Illustraties

Naast schrijven, houd ik me in mijn vrije tijd graag bezig met het maken van illustraties. Ik werk het liefst met materialen als (acryl)gouache, kleurpotloden en collage, maar werk soms ook digitaal. Het allerliefst zou ik ooit een kinderboek willen maken. Het soort dat je altijd mee wilt nemen, ook je volwassenheid in. Ik laat me inspireren door mijn eigen kindertijd in de Achterhoek, ouderwets speelgoed, rommelige plekken, insecten in mijn achtertuin en het werk van verschillende illustrators uit de jaren vijftig. Ik plaats regelmatig werk op mijn Instagram

Contact

Wil je contact met me opnemen? Leuk, vooral doen!

bottom of page